skip to Main Content

Canviem? Canviem! Donem-li la volta. Construïm plegats

El tercer Fòrum del Projecte Educatiu de Begues es va celebrar entre febrer i maig de 2013 amb un seguit d’activitats obertes al conjunt de la ciutadania en diferents formats i equipaments.

Objectius del 3r Fòrum

  • Engegar projectes que promoguin la cohesió social, la participació i el compromís vers la societat.
  • Engegar projectes que treballin i promoguin el canvi social cap a un decreixement raonat.
  • Engegar projectes que donin oportunitats d’autorealitzar-se i afirmar-se com a persones en diversos àmbits: laboral, familiar, associatiu, etc.
  • Engegar projectes que promoguin el pensament positiu, l’empatia, la resiliència i l’actitud positiva davant de les dificultats.

L’agenda del 3r Fòrum del PEB

  • 22 de febrer de 2013: Inauguració del Fòrum amb la projecció a l’Escorxador del documental ‘Libre te quiero’, sobre el 15M, i debat posterior.
  • 22 de març de 2013: Taula rodona a l’Escorxador sota el títol: ‘Què poden aportar les cooperatives al canvi social cap al decreixement?’
  • 12 d’abril de 2013: Conferència a l’Escorxador del sociòleg Jordi Grané sota el títol: ‘Claus per afrontar amb esperança la situació socioeconòmica actual’
  • 6 de maig de 2013: Grups de treball a l’escola Sant Cristòfor sobre els temes següents: alimentació, gestió responsable de la roba i diferents alternatives col·laboratives.
Activitats

Presentació del III Fòrum

Conferència

Grups de treball

Clausura

Projectes sorgits del 3r Fòrum
Reglament d'ús dels horts urbans

Elaboració del reglament de funcionament de l’àrea d’horts urbans de Begues; un espai a disposició de la població, com a punt de socialització i element de foment i difusió de l’agricultura ecològica. L’espai està situat al Camí Ral i inclou una zona de pícnic annexa a l’edifici de l’Escorxador. 

Projectes de cooperativisme local

Fruit del tercer Fòrum del Projecte Educatiu de Begues van sorgir diferents projectes d’economia social i cooperativa. No tots van acabar materialitzant-se, però l’experiència va servir per despertar consciències i promocionar l’emprenedoria local amb components socials. 

Back To Top